De ziua ta femeie, azi si in fiecare zi!

Poti sa faci NIMIC. Daca ai obosit, da-ti voie sa faci NIMIC. Da, ai voie sa faci asta fara sa te simti vinovata sau mai putin buna. Incarca-te pentru a avea de unde sa oferi! Americanii au o vorba “happy wife, happy life”!

Tu esti pe primul loc. Stii in avion cum suntem instruiti ca in cazul unei depresurizari in primul rand sa ne punem noua masca si apoi celor neajutorati, copiilor? Ce bine ar fi sa ne amintim asta tot mai des! Sa ne amintim ca daca noi suntem bine cu noi insine, sunt bine si cei din jurul nostru pentru ca avem paharul plin de oferit. Sigur acest lucru are efect atata timp cat nu incalcam drepturile celorlalti.

Scapa de vinovatie! Este un sentiment atat de toxic vinovatia incat nu merita nici macar pronuntata cu atat mai putin simtita. La ce este bun sa cautam vinovati? Fapta s-a incheiat, tot ce putem face este sa gasim solutii. Focuseaza-te pe prezent si viitor! Lasa trecutul!

Multumeste fiecarei “greseli”. Dupa parerea mea nu exista greseli, exista situatii care ne sustin evolutia. Fiecare lucru facut este perfect facut pentru acel moment, in acel context cu acele persoane. Important este ce intelegi tu din acea experinta. Sunt experiente care ni se tot repeta tocmai pentru ca nu intelegem mesajul si Universul ni-l tot arata, pana ce il vedem.

Iubeste-te! Primesti iubirea in viata ta prin intermediul tau. Cand tu te iubesti transmiti ca esti “iubibila”, cum bine spunea Dan Teodorescu. Iubirea, respectul, aprecierea, acceptarea sunt emotii similare unui bumerang. Pleaca de la tine si se intorc la tine. Asa ca asigura-te ca are ce pleca, pentru avea ce sa se si intoarca.

Apreciaza fiecare om care vine in viata ta. Fie ca ne place sa credem sau nu, fiecare relatie pe care o avem ne oglindeste interiorul. Daca nu ai parte de o relatie de cuplu asa cum iti doresti, daca relatia cu ai tai copii sau ai tai parinti este tensionata, daca la job lucrurile nu merg asa cum ti-ai dori cu managerii sau colegii iti dau batai de cap, lucreaza cu tine. Devino tu acel om pe care ai vrea sa il intalnesti!

Accepta-te si accepta ca tot ce vine in viata ta vine cu un scop suprem, vine sa iti sustina evolutia. Renunta la “lupta”. Doar accepta ce s-a intamplat, bucura-te de prezent si alege ce doresti sa traiesti in viitor.

Esti “perfecta”. Esti femeia perfecta in imperfectiunea sa! Ce inseamna perfect? Perfect pentru cine? In fiecare moment al vietii tale esti cea mai buna versiune a ta pentru acel moment. Alta oricum nu e si daca vrei sa schimbi ceva nu se va putea produce schimbarea in acel moment asa ca la ce bun sa suferi ca nu esti mai slaba, mai grasa, mai increzatoare, mai zambitoare, mai gospodina, mai inalta, mai blonda, ca nu ai ochii albastrii, ca nu ai o cariera de succes, ca nu esti mama, sotia, fiica, sora, prietena care ti-ai fi dorit sa fii etc. Tot ce poti sa faci ACUM este sa gasesti solutiile pentru a ajunge unde doresti. Lamentandu-te sau pedepsindu-te pentru ceea ce esti ce iti aduce bun? Acum decide tu cum vrei sa continui.

Fii recunoscatoare! Cat de des te plangi de ceea ce iti lipseste si cat de des esti recunoscatoare pentru ceea ce ai? Stiu ca avem tendinta de a acorda o importanta mai mare lucrurilor negative decat celor pozitive, dar orice invat are si dezvat. Antreneaza-te ca intotdeauna cand apare un nor pe cerul vietii tale sa fii mereu constienta ca in spatele norului este soarele.

Iarta si iarta-te! Resentimentele, mania, invidia, depresia sunt otravuri pe care le bei tu asteptandu-te ca altcineva sa se imbolnaveasca insa viata nu opereaza asa.

Suntem nepretuite! Viata incepe de la noi!

Manuela Balaban,
Life&business NLP Coach


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp chat