Te-ai gandit vreodata ca tu beneficiezi in mod direct atunci cand ierti pe cel ce ti-a gresit si nu el? Te-ai gandit vreodata ca iertand iti eliberezi sufletul de energiile negative care te fac sa te simti ca intr-o inchisoare? Da, contrar a ceea ce cred multi dintre voi, iertand eliberezi un prizonier si descoperi ca acel prizoner ai fost tu!

Din punct de vedere stiintific, iertarea inseamna modificari la nivelul ADN-ului…, inseamna stergerea programului patologic de boala.

Lipsa iertarii este cea mai mare toxina pe care am stocat-o in corpul nostru. Corpul nostru stie cum sa fie intreg. Gandurile noastre negative blocheaza caile neuronale si creeaza boli si dizarmonie intre celule. Emotia negativa a furiei elibereaza o substanta chimica ce afecteaza muschiul inimii. Fricile nejustificate ne compromit sistemul imunitar si ne diminueaza energia vindecatoare. Fiecare gand negativ pe care il ai despre tine sau despre altii creeaza un fir care se infasoara in jurul tau si iti blocheaza accesul la Lumina, te mentine in intuneric.

Mintea este asemeni unei gradini, iar gandurile asemeni unor semite. Ele incoltesc si dau roade. Trebuie sa avem grija ce ganduri plantam in mintea noastra, caci, inevitabil, vom culege ceea ce am semanat. Vestea buna este ca orice stres, dezechilibru sau boala pot fi corectate, lucrand asupra ta. Nu este nevoie sa cauti raspunsuri sau ajutor in afara ta. Nimeni nu iti poate oferi informatii mai relevante decat cele pe care le poti obtine singur, cautand in tine insuti. Circumstantele exterioare sunt un barometru al nivelului nostru de constiinta. Starea de sanatate sau de boala, prosperitatea, succesul sau esecul nostru ori al celor din jurul nostru reflecta nivelul de constiinta la care am ajuns. Daca nivelul nostru de constiinta se modifica, circumstantele exterioare se schimba rapid, iar nivelul de constiinta poate creste semnificativ, daca ne asumam responsabilitatea pentru tot ce se intampla in viata noastra, pentru tot ce se intampla in jurul nostru. Vindecarea ori schimbarea incepe cu asumarea responsabilitatii.

Ce inseamna sa ne asumam 100% responsabilitatea pentru absolut tot ce se intampla in viata noastra?

Inseamna sa aceptam faptul ca noi insine suntem creatorii a tot ceea ce experimentam. Noi cream toate evenimentele pe care le traim.

Gaseste-ti o cale de a elibera energia gandurilor dureroase sau greselile care provoaca boli si dezechilibre. Sunt multe modalitati care te pot ajuta sa ierti chiar si atunci cand, poate crezi ca nu vei putea face asta niciodata. Poti apela la terapie, la un coach, poti practica metoda ho’oponopono, metoda scrisului sau orice altceva simti ca te ajuta, dar procesul ca atare se desfasoara in interiorul tau.

Lumea ce ne inconjoara este o reflectare a gndurilor noastre.

Daca ne confruntam cu o problema, trebuie sa cautam cauza in noi insine, nu in factorii exteriori. Daca o persoana ne agreseaza, este util sa ne amintim ca ceilalți sunt o oglinda pentru noi si ca agresivitatea respectivei persoane nu este decat proiectia in exterior a propriei noastre agresivitati refulate. Daca seful ne spune ca nu suntem suficient de buni pentru postul pe care il ocupam, atunci vorbele lui nu sunt decat o reflectare a ceea ce noi insine gandim in sinea noastra despre noi. Daca ne imbolnavim, este bine de stiut ca trupul este o casa pentru ganduri: cauza imbolnavirii rezida in negativitatea unui gand, intr-o eroare de judecata. „Nu-i nimic in neregula cu erorile de judecata”, declara cu umor dr. Len. „Te pot omori, asta-i tot.”

Cand ne imbolnavim este esential sa gasim emotia negativa care a declansat boala. Corpul nostru este foarte inteligent si ne protejeaza. Ar fi bine sa ii multumim pentru atentionare si sa intelegem mesajul bolii pentru ca vindecarea sa se produca.

Asadar, iertand nu inseamna ca esti de acord cu acel comportament negativ, insemna doar acceptarea lui ca s-a intamplat. Odata ce ai trecut de acest pas, poti privi in viitor si poti decide ce vrei sa faci. Decizia cea mai buna o iei atunci cand nu esti in nici o extrema din punct de vedere emotional. Poti gasi cele mai bune solutii pentru tine in relatia respectiva. Puteti stabili de comun acord alte reguli pe care sa le respectati sau poti pleca convins fiind ca este cea mai buna decizie pentru tine.

Daca nu poti sa privesti in interiorul tau, daca ai dificultati in a identifica ce anume a declansat boala in cazul tau ori simti ca e mai presus de tine sa ierti ceea ce ti-a facut o persoana, este in regula! Nu esti singurul! Tuturor ni se intampla! Poti apela la o sesiune de coaching si viata ta se va imbunatati negresit!

Te astept cu drag sa incepi o noua viata!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp chat